Σε παρακαλώ συνάδελφε Μαΐστρο να στείλεις το κείμενο αυτό στους αποδέκτες
της απάντησης του κ. Δ. Κ. Ψυχογιού.

Μανώλης Παπαμιχαήλ

---------------------------

Υπάρχει κάτι τι το θλιβερό στην όλη αυτή υπόθεση. Κι αυτό δεν είναι η άποψη του
κ. Δ. Κ. Ψυχογιού (δικαίωμα του καθενός να έχει την άποψή του και να την εκφράζει
δημόσια κι ελεύθερα).
Το θλιβερό, εδώ,
  είναι ότι ο κ. Δ. Κ. Ψυχογιός ΜΠΟΡΕΙ ΝΑ ΕΧΕΙ ΚΑΙ ΝΑ ΕΚΦΡΑΖΕΙ ΔΗΜΟΣΙΑ ΚΙ ΕΛΕΥΘΕΡΑ ΤΗΝ ΑΠΟΨΗ ΤΟΥ, ΚΟΜΠΑΖΟΝΤΑΣ ΤΗ ΚΑΤΑΓΕΛΛΙΑ ΤΟΥ συνάδελφου Μαΐστρου, στηριγμένος στις συλλογικές "πλάτες" και τους συλλογικούς αγώνες αυτών ακριβώς, που αψηφώντας τη βαρβαρότητα της κοινωνίας της αγοράς, (δηλ. του καπιταλιστικού συστήματος) μας άφησαν "κληρονομιά" την ελευθερία της έκφρασης και της δημιουργίας και του ελεύθερου κομπασμού  μέσα κι έξω από τα Πανεπιστήμια, αυτών που κυνηγήθηκαν, προπηλακίστηκαν, "αρνήμενοι .. " και την ψυχήν και τη νόστον και τη ζωή τους ακόμη (κι όχι μόνο τη "ζωούλα τους") .
   Ίσως βέβαια ο κ. Δ. Κ. Ψυχογιός να μπορούσε να έκφράζει αυτή τη συγκεκριμένη του άποψη ακόμη κι αν τα πράγματα ήταν διαφορετικά στα Πανεπιστήμια, εννοώ χωρίς να έχουν προηγηθεί οι αγώνες του "1-1-4", του "15% για την παιδεία", της μεγάλης απεργίας πείνας των φοιτητών, της τρίμηνης απεργίας του Ε.Δ.Π., κι ακόμη προτύτερα του ΕΑΜ - ΕΛΑΣ, κ.λ.π. Εμείς όμως οι άλλοι, "οι καλόγεροι", δεν θα μπορούσαμε κ. Δ. Κ. Ψυχογιέ.
   Γι' αυτό καταγγέλουμε και θα καταγγέλουμε κάθε τέτοια δραστηριότητα, που είναι τόσο "προοδευτική" και τόσο "εκσυγχονιστικά" σύγχρονη ώστε να μας γυρίζει περίπου ενάμισυ αιώνα πίσω. Και θα τη πολεμάμε. Εμείς ΤΕΤΟΙΟ ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΘΕΛΟΥΜΕ, ΑΚΡΙΒΩΣ ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΚΙ ΟΧΙ "ΟΙΚΟΝ ΕΜΠΟΡΙΟΥ".
   Κι όποιος θέλει "οίκους εμπορίου" (πράγμα καθόλα θεμιτό, και σεβαστό ως ιδέα),
μπορεί να τους έχει, αλλά ΕΞΩ ΑΠΟ ΤΑ ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΑ.
  Να είστε σίγουρος κ. Δ. Κ. Ψυχογιέ, εμείς δεν θα  επιτρέψουμε τα ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΑ ΝΑ ΓΙΝΟΥΝ ΟΙΚΟΙ ΕΜΠΟΡΙΟΥ. Είμαστε, άλλωστε, οι περισσότεροι.

      Μανώλης Παπαμιχαήλ
 πρόεδρος Συλλόγου Δ.Ε.Π. Παν/μίου Ιωαννίνων,
    αναπληρωτής καθηγητής Τμήματος Χημείας Παν/μίου Ιωαννίνων