Η ΣΥΣΠΕΙΡΩΣΗ ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΑΚΩΝ αγωνίζεται να διατηρηθεί και να στερεωθεί ο δημόσιος και ακαδημαϊκός χαρακτήρας της ανώτατης εκπαίδευσης
ΣΥΣΠΕΙΡΩΣΗ ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΑΚΩΝ

Syspeirosis of the Hellenic University Teachers

http://sys.glotta.ntua.gr/ — e-mail: schema@cs.ntua.gr

ανακοινώσεις

ενημέρωση - δημοσιεύματα

οι θέσεις της

βήμα διαλόγου - κείμενα

διεθνής επικοινωνία

σύνδεσμοι (links) σε άλλες ιστοσελίδες

η σ' όλη την ΕΛΛΑΔΑ

Ιστοσελίδες της ΠΟΣΔΕΠ

επικοινωνία με τα μέλη της Συντονιστικής Γραμματείας

Αν είστε μέλος της γράψτε μας για να συμπεριληφθείτε στη λίστα αποδεκτών

ΕΝΗΜΕΡΩΤΙΚΟ ΣΗΜΕΙΩΜΑ 10-06-05

 

πολύ σύντομα πολιτικά και συνδικαλιστικά νέα:

Οι τελευταίες δύο 3-ήμερες απεργίες (ΠΟΣΔΕΠ) είχαν ελαττούμενη συμμετοχή μελών / συλλόγων

Οι Σύλλογοι οργάνωσαν εκδηλώσεις - ενημέρωσης (μαζί και με φοιτητές).   Όπου έγινε λεπτομερής ενημέρωση  (εισηγήσεις - συζήτηση) υπήρξαν αποτελέσματα (συνειδοτοποίηση αλλαγών και συνεπειών ν/σχ., αποφάσεις)

Οι Πρυτάνεις υιοθέτησαν το πνεύμα της κριτικής της ΠΟΣΔΕΠ (όχι τις θέσεις!)

Σύγκλητοι απορρίπτουν με αποφάσεις / ψηφίσματα τα νομοσχέδια: Δημοκρίτειο (απόφαση για ΔΟΑΤΑΠ), ΕΜΠ (ψήφισμα για ΙΔΒΜ, Διασφάλιση) και ΕΚΠΑ (για Διασφάλιση)

Το ΠΑΣΟΚ αποχώρησε από το ΕΣΥΠ

Θετικές εξελίξεις σε διοίκηση της ΟΣΕΠ / ΤΕΙ

Τα νομοσχέδια (προϊόντα της κυβέρνησης χωρίς συναίνεση, εκτός ΕΣΥΠ) καταψηφίστηκαν από όλη την αντιπολίτευση: Στην επιτροπή μορφωτικών υποθέσεων (ΔΒΜ, Διασφάλιση) και στην Ολομέλεια της Βουλής (ΔΒΜ). 

Ομάδα συναδέλφων περί την ΝΟΠΕ μάζεψε υπογραφές (~60 + 40 ανώνυμους στο ΕΜΠ) για την "αξιολόγηση" και την αλλαγή του Ν. Πλαισίου.   Τμήμα της ομάδας αυτής, πρόβαλε σε δημόσιο κανάλι (ΕΤ1) 2 - 3 ιδιωτικές εταιρίες παροχής υπηρεσιών εκπαίδευσης (ανάμεσά τους το ALBA).Από τη Βουλή

ΤΡΙΤΗ (Ώρα 10.30΄ - Αίθουσα 150)

Η ΔΙΑΡΚΗΣ ΕΠΙΤΡΟΠΗ ΜΟΡΦΩΤΙΚΩΝ ΥΠΟΘΕΣΕΩΝ θα συνεδριάσει με θέμα ημερήσιας διάταξης:
Επεξεργασία και εξέταση του σχεδίου νόμου του Υπουργείου Εθνικής Παιδείας και Θρησκευμάτων «Διασφάλιση της ποιότητας στην ανώτατη εκπαίδευση. Σύστημα μεταφοράς και συσσώρευσης πιστωτικών μονάδων. Παράρτημα διπλώματος».
Εισηγητές: Μαρία Κόλλια - Τσαρουχά και Συλβάνα Ράπτη.

Στη συνέχιση της συνεδρίασης (Τετ. 8/6/05) κλήθηκε ο Λ. Απέκης (ως Πρόεδρος της ΠΟΣΔΕΠ) να συμμετάσχει (όπως έγινε και με το νομοσχέδιο για τη "Διαβίου Μάθηση").   Η συζήτηση αναβλήθηκε λόγω του θέματος 'ψήφου εμπιστοσύνης' προς την κυβέρνηση.

Δείτε τα πρακτικά της συνεδρίασης της 8ης Ιουνίου 2005
ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΣ ΚΑΡΑΜΑΝΛΗΣ

. . .
Ξεκινήσαμε εθνικό διάλογο για την παιδεία, για να θεμελιώσουμε μία εκπαιδευτική πολιτική με διάρκεια στο χρόνο, αλλά και με ευελιξία προσαρμογής στο συνεχώς μεταβαλλόμενο περιβάλλον.
. . .
Θεσπίζουμε για το σκοπό αυτό αντικειμενικό σύστημα αξιολόγησης των ανώτατων εκπαιδευτικών ιδρυμάτων με σεβασμό στην αυτοτέλειά τους.
. . .
Κυρίες και κύριοι συνάδελφοι, όλοι κρινόμαστε και όλοι αξιολογούμαστε και αυτή η αυτονόητη αρχή δεν μπορεί να λείπει από το εκπαιδευτικό μας σύστημα.και ... μια είδηση από τα Channel Islands (την κοιλάδα των οφ-σορ εταιριών)

Το διαδικτυακό Πανεπιστήμιο Universitas 21, μόλις ιδρύθηκε έφτιαξε θυγατρική εταιρία για τη "Διασφάλιση Ποιότητας", με συνεταίρο τον γίγαντα Thomson, και την έστησε στον "παράδεισο" (
Channel Islands).  
 

U21pedagogica Ltd

U21pedagogica Ltd is the wholly owned quality assurance subsidiary of Universitas 21 LBG, a consortium of 17 major research universities in 9 countries. U21pedagogica was established to provide quality assurance to Universitas 21 Global, a joint education venture of Universitas 21 and Thomson Corporation. Based in Singapore, Universitas 21 Global offers graduate academic programs over the internet.  All faculty appointments, subjects, and degree programs offered by Universitas 21 Global are subject to the prior review and approval of U21pedagogica, to ensure that these unique offerings reflect the same academic standard of Universitas 21 member universities.

U21pedagogica is registered in Guernsey, the Channel Islands, with an office in Charlottesville, VA USA.

Contact Information

U21pedagogica Ltd, 141 Ednam Drive, Suite 200, Charlottesville VA 22903, USA

Telephone: +1 434-294-3247                   

Fax: +1 434-243-5090

Email:pedagogica@virginia.edu

Website: www.u21pedagogica.com/